Wie ben ik

Ik ben Gertie Kersten, getrouwd met Victor en moeder van 3 zonen en een trotse oma van 4 kleinkinderen.

We wonen in een oud huis (1898) dat we samen helemaal hebben opgeknapt. 

Achter het huis heb ik een fijne praktijkruimte.

Ik heb 37 jaar, met veel plezier, voor de klas gestaan in groep 1-2 in het Basis onderwijs. 

In 2005 ben ik, naast mijn werk als juf, gestart met mijn praktijk. Doordat mijn praktijk groeide, ben ik mij daar helemaal op gaan richten en ben met onderwijs gestopt. Ik heb daar geen moment spijt van gehad. De kennis en ervaringen die ik heb opgedaan in het onderwijs gebruik ik in mijn praktijk. 

Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Jaarlijks volg ik nascholingen om me steeds meer te bekwamen om mijn cliënten goed te kunnen begeleiden. Kijk bij: Vormen van therapie om een beeld te krijgen van de  interventies ik inzet.

In mijn praktijk begeleid ik mensen individueel en echtparen met diverse hulpvragen. Te denken valt aan: weinig zelfvertrouwen, last hebben van negatieve overtuigingen, moeite hebben met heftige emoties, balans vinden én houden in werk- relatie en kinderen opvoeden, burn-out, opvoed coaching, relatieproblemen, echtscheiding en rouwbegeleiding. Tijdens gesprekken vind ik het belangrijk dat mensen inzicht krijgen in hun huidige patronen, om vandaaruit actief zelf aan de slag te gaan met handvatten die ik aanreik. Ik help cliënten o.a. door; het inzetten van ondersteunende overtuigingen om hun doelen te bereiken. Onderliggende trauma’s worden aangepakt om daarna los gelaten te kunnen worden.

De druk in de samenleving en het onderwijs is groot. Veel kinderen lopen vast en daardoor lijkt het soms of er iets aan de hand is met het kind. Ze hebben b.v. moeite met het vinden van aansluiting bij leeftijdsgenootjes, kunnen zich moeilijk verbinden aan regels op school en thuis, twijfelen aan hun eigen capaciteiten, voelen zich onvoldoende gezien, hebben last van (faal-)angst of kunnen zich slecht concentreren. In mijn praktijk  begeleid ik deze kinderen om zich beter staande te houden en plan ik regelmatig gesprekken in met ouders om hen inzicht te geven in dit traject. Ouders weten hierdoor wat het kind leert, hebben inzicht in de positieve verandering die daardoor ontstaat en ontvangen handvatten hoe zij hun kind hierbij kunnen begeleiden en ondersteunen. Samen met hen breng ik het gezin én wat er speelt in hun gezin in beeld en geef ik inzicht. Ook bied ik ondersteuning bij het verbinden van ouders/school/leerkracht en kind.

Ik vind het een uitdaging om iedereen die ik begeleid, bewust te maken van patronen die zijn ontstaan. 

Hoe komt het dat: ‘Ik denk wat ik denk en/of doe wat ik doe’. Bewust worden van patronen, zorgt voor inzichten en het open staan voor én het maken van andere keuzes. Ik geniet ervan, wanneer mensen weer succes- en momenten van geluk ervaren. En, weer vertrouwen krijgen in zichzelf om met een positiever gevoel verder op pad te gaan.

Wanneer je blijft doen wat je tot nu toe altijd hebt gedaan, blijf je krijgen wat je tot nu toe altijd hebt gekregen.

Overzicht van opleidingen:

JaarOpleidingPlaats
1978PABO (Kleuterleidster)PABO-Alkmaar
1979PABO (Hoofdakte)PABO-Alkmaar
1983Volledig bevoegd onderwijzer (HBO)PABO-Alkmaar
2004NLP PractitionerNTI/NLP-Limmen
2005REIKI 1Gerda Krijger-Bovenkarspel
2006NLP MasterNTI/NLP-Limmen
2006Kanjertraining Inst. Voor Kanjertraining-Almere
2007Quantum TouchTony Matthijssen-Hoorn
2007EMDR 1BIVT-Beverwijk
2007EMDR 2BIVT-Beverwijk
2007EMDR 3BIVT-Beverwijk
2009Van zelfbeeld naar zelfvertrouwenJeannette Bakker-Heerlen
2009Oplossings gericht werkenNTI/NLP-Limmen
2009Verdieping oplossingsgerichte GespreksvoeringNTI/NLP-Limmen
2009Workshop Systemisch werk in onderwijs,  opvoeding en ouderschapNTI/NLP-Limmen
2009Systemische opstellingen en persoonlijk proceswerkNTI/NLP-Limmen
2009Oplossings gericht coachen in het onderwijsNTI/NLP-Limmen
2010Autisme in de klasInstituut Voor Kanjertraining-Almere
2011Rots en WaterRots en Water instituut-St Maarten
2011MatrixmethodeMatrix methode instituut-Goor
2012Basis opleiding KindercoachTea Adema-Burgum
2012Systemisch contextueel coachenTea Adema-Burgum
2012Kind in BalansDe Kindercoaches-Gouda
2013Ik leer lerenTea Adema-Burgum
2015RekentekeningGouden Stappen-Den Haag
2015Medische BasiskennisCon Amore-Amsterdam
2016PBS (Schoolwide Positive Behavior Support)Fontys-Utrecht
2017KindertolkPresent Child-Leeuwarden
2017OpvoedcoachingTea Adema-Burgum
2018PSYCH-K®-Basis WorkshopPaula van der Werff-Ruurlo
2018PSYCH-K®-Advanced Integration WorkshopPaula van der Werff-Ruurlo
2018StresslessCon Amore-Amsterdam
2018Basiscursus ‘Geef me de 5’Geef me de 5 academie-Doetinchem
2019Praktische Pubercoach opleidingTea Adema-Burgum
2020Verdiepingscursus ‘Geef me de 5’Geef me de 5 academie-Doetinchem
2021PSYCH-K®-Health & Wellbeing ProgramPaula van der Werff-Ruurlo
2022 Als Jeugdprofessional in contact met Narcisme en psychopathieStichting het verdwenen zelf-Iris Koops
2022AdemwerkCon Amore-Amsterdam
2023Basis training en vervolgtraining BeroepsethiekBPSW-Utrecht