Volg je hart

Weg met negatieve gedachten
mei 25, 2017
Week van respect!
september 20, 2017
Show all

Met heel veel plezier heb ik de afgelopen 38 jaar gewerkt met groep 1 en 2 in het Basisonderwijs. Naast het, zeg maar, standaard programma ben ik in de klas steeds meer aandacht gaan geven aan het ontwikkelen van de eigen innerlijke kracht van kinderen. Onder andere door het vertellen van meditatieve verhalen, lessen in weerbaarheid, Mindfulness, filosofische gesprekken etc. Zo legde ik de basis waar kinderen op verder kunnen groeien ‘sterk van binnen en van buiten’. Daarnaast ben ik, ruim 10 jaar geleden, mijn eigen praktijk gestart naast mijn werk op school.

 

Het lesgeven is nog steeds iets dat ik vanuit mijn hart met veel plezier doe. Echter alles ‘eromheen’…, verslagen maken en van alles moeten noteren kosten mij steeds meer tijd en energie. Er blijft steeds minder échte onderwijstijd over op deze manier met voldoende aandacht voor het individuele kind.

 

Tijd om mijn hart te volgen want dat klopt altijd!

Mijn laatste weken in het onderwijs zijn aangebroken en vanaf 1 augustus ga ik me helemaal richten op mijn praktijk. Ik blijf kinderen, tieners en volwassenen individueel ondersteunen en begeleiden. Verder ga ik het geven van trainingen nog verder uitbreiden en weer workshops geven op creatief gebied. Kortom, ik heb er zin in! Dus: houd mijn blog in de gaten en schuif aan bij wat je past 😉